Vse bolj priljubljena klima brez zunanje enote s seboj prinaša kar nekaj prednosti. V kolikor zunanjega videza svojega doma ne želite ali pa celo ne smete spreminjati, so klime brez zunanje enote ustvarjene prav za vaše pogoje. Klimatska naprava brez zunanje enote je namreč točno to, kar pove njeno ime.

Gre za precej eleganten in sodoben hladilni sistem, ki ne kvari videza vaše hiše oziroma zunanjosti vašega doma. V nekaterih primerih (na primer spomeniško varstvo) je spreminjanje pročelja zgradbe celo prepovedano, spet drugje se za takšno klimatsko napravo odločijo, ker preprosto želijo ohraniti prvoten videz objekta.

Prepričano smo, da se bo v naši spletni ponudbi našla popolna klima naprava brez zunanje enote za vaše potrebe. Ne čakajte, ampak pobrskajte po naši ponudbi in si zagotovite svojo še danes! Poskrbeli bomo, da jo boste dobili po res vrhunski ceni.

Preberi več

Spoznajte glavne razlike med vrstami klimatskih naprav

Vas zanima, v čem je klima naprava brez zunanje enote tako posebna? Princip delovanja vseh klimatskih naprav je domala enak, glavna razlika med klimami z notranjo in zunanjo enoto ter tistimi brez zunanje enote pa tiči v postavitvi komponent. Klima brez zunanje enote namreč zunanje komponente nima, s čimer poskrbite za estetsko vrednost zunanjosti vašega doma. Klime brez zunanje enote se ločijo na fiksno in prenosno klimatsko napravo brez zunanje enote. Pomembno pa je, da tudi tovrstni klimatski napravi omogočimo, da je s cevjo povezana z zunanjosti, saj lahko le na takšen način iz notranjosti odvaja nezaželen topel in vlažen zrak.

Klima naprave brez zunanje enote torej lahko zagotavljajo ustrezno hlajenje zlasti manjših prostorov oziroma stanovanj in je pogosto lahko edina možnost za optimalno hlajenje vašega doma. Seveda pa je treba biti tudi pri nakupu klime brez zunanje enote premišljen, pri čemer vam lahko strokovno svetujemo. Stopite v stik z nami in pomagali vam bomo!

Prikaz vseh 7 rezultatov

Prenosna klimatska naprava Olimpia Splendid DOLCECLIMA ARIA 8

469,99

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 469,99

Prenosna klimatska naprava Olimpia Splendid DOLCECLIMA SILENT 10 WIFI

579,99

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 579,99

Prenosna klimatska naprava Olimpia Splendid DOLCECLIMA COMPACT 9 P

489,99

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 489,99

Prenosna klimatska naprava Olimpia Splendid DOLCECLIMA COMPACT 8 P

429,99

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 429,99

KLIMATSKA NAPRAVA BREZ ZUNANJE ENOTE Olimpia Splendid UNICO ART 12 HP – 2,7kW

1.443,50

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 1.443,50

KLIMATSKA NAPRAVA BREZ ZUNANJE ENOTE Olimpia Splendid UNICO ART 12 SF – 2,7kW

1.345,90

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 1.345,90

Omenili smo, da lahko klimatska naprava brez zunanje enote učinkovito hladi zlasti manjše prostore. Ustrezajo specifičnim zahtevam in se za vrhunsko odločitev izkažejo vsakokrat, ko vgradnja klime z več enotami preprosto ne pride v poštev. Klima naprava brez zunanje enote vam nudi zanimive funkcije, ki jih zagotovo velja izkoristiti, zato dobro preberite lastnosti posameznega izdelka, preden se odločite za nakup.

Klime brez zunanje enote se vrhunsko prilegajo čisto vsakemu prostoru, saj so vam na voljo različni modeli. Nudijo zanesljiv hladilno moč v vseh manjših prostorih, cenovno so precej dostopne, preprosto jih je namestiti ter so praktične za vzdrževanje. Temu lahko dodamo, da so prijazne tako vaši denarnici kot očem, saj se lepo zlijejo z okoljem in ne kvarijo zunanjega videza vašega doma

Preberi več

Kako sploh deluje klima brez zunanje enote?

Glede na to, da je klima brez zunanje enote sestavljena iz ene enote, se celoten proces hlajenja dogaja v njej. Kljub temu mora biti vsaka klimatska naprava brez zunanje enote povezana z zunanjostjo, ki omogoča izmenjavo notranjega in zunanjega zraka.

Klimatska naprava

To lahko naredimo s pomočjo dveh cevi, ki zahtevata ureditev odprtin v zidu. Skozi eno odprtino oziroma cev klima naprave brez zunanje enote tako dobivajo zrak iz zunanjosti, skozi drugo pa se segreti zrak odvaja na prosto. Nekatere klime brez zunanje enote zahtevajo ureditev še ene odprtine za odvajanje kondenza. Čeprav je klima brez zunanje enote v bistvu samo notranja enota, vseeno zahteva dostop do zunanjosti, saj lahko le tako deluje optimalno. Takšna klimatska naprava funkcionira na osnovi hladilnega kroga, pri čemer ima pomembno vlogo klimatsko sredstvo. To iz okolice sprejme topel zrak in ga ohlaja. Klimatsko sredstvo se pri tem procesu upari in premika navzdol v kompresor, tam pa se zaradi visokega tlaka spet preoblikuje v tekoče stanje. Toploto, ki pri tem nastaja, je treba odstraniti na prosto, ohlajeno klimatsko sredstvo pa se vrača v zgornji del klima naprave brez zunanje enote.

Celoten proces ohlajanja se torej dogaja v eni in isti enoti, ki vsebuje tako klimatsko sredstvo kot kompresor, ki ga imajo tako imenovane split klimatske naprave sicer vgrajenega v zunanjo enoto. Klima brez zunanje enote je torej primerna za vse, ki ne želite ali ne smete spreminjati zunanjega videza vašega objekta ali pa bi radi ustrezno ohlajati kakšne manjše prostore ter stanovanja. Za dodaten nasvet ob nakupu pa smo seveda na voljo.