Toplotna črpalka za sanitarno vodo se od tiste, ki ogreva celoten objekt, razlikuje v tem, da je namenjena zgolj ogrevanju sanitarne vode, torej tiste vode, ki jo uporabljate v gospodinjstvu. V kolikor ogrevanje doma oziroma izbranega objekta že imate urejeno, je sanitarna toplotna črpalka, s katero učinkovito nadomestite ali nadgradite bojler, zagotovo dobra rešitev za ogrevanje zgolj sanitarne vode.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo so glede na dokaj visoko porabo sanitarne vode v gospodinjstvih dobra odločitev tudi z vidika prihrankov. Najboljša toplotna črpalka za sanitarno vodo je tako zagotovo tista, ki vam ob učinkovitem delovanju omogoča tudi čim manjšo porabo energije in s tem stroškov. Vabimo vas torej, da izberete zanesljivo, zeleno in varčno toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode.

V naši spletni trgovini si oglejte različne sanitarne toplotne črpalke, ki so vam na voljo po prijaznih cenah. Če vas zanima ugodna toplotna črpalka za sanitarno vodo, cena zagotovo je pomembna – potrudili smo se, da so vam dostopne.

Preberi več

Kako deluje sanitarna toplotna črpalka?

Če zapišemo na kratko, toplotne črpalke za sanitarno vodo za svoje delovanje uporabljajo električno energijo, da lahko iz okolja oziroma njegove toplotne energije ustvarjajo toploto za sanitarno vodo. Sanitarne toplotne črpalke jemljejo energijo iz zraka in delujejo na obraten način kot hladilnik. Bo pa takšna toplotna črpalka prostor, v katerega je vgrajena, nekoliko ohladila, zato razmislite, kam jo boste postavili. Pametno je, da je v istem prostoru še ena naprava, ki zrak oziroma okolico ogreva, saj lahko toplotna črpalka tako načrpa več toplote. Prostor zanjo pa mora seveda biti ustrezno velik.

Takšno ogrevanje vode je okolju prijaznejše, učinkovito in varčno, možna pa je tudi kombinacija z dodatnim virom ogrevanja sanitarne vode. Katera je torej najboljša toplotna črpalka za sanitarno vodo, je odvisno od vaših razmer, obstoječega stanja in tudi potreb. Zato vas vabimo, da skupaj z nami poiščete najustreznejšo rešitev za ogrevanje sanitarne vode v vašem domu. Stopite v stik z nami, tukaj smo, da vam pomagamo. Nudimo tudi brezplačno dostavo in možnost montaže!

Prikaz vseh 2 rezultatov

Sanitarna toplotna črpalka LG WH27S 270L

2.490,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 2.490,00

Sanitarna toplotna črpalka LG WH20S 200L

2.380,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 2.380,00

Zakaj za ogrevanje sanitarne vode izbrati ravno toplotno črpalko? Sanitarna toplotna črpalka ima pred drugimi viri ogrevanja vode številne prednosti. Medtem ko morate druge energente za ogrevanje vode pripraviti (polena, kurilno olje) in skladiščiti, tovrstnih težav s toplotno črpalko ne boste imeli. Strošek nakupa toplotne črpalke za sanitarno vodo se vam bo sprva morda zdel tudi pretiran, a verjemite, da se vam bo v nekaj letih uporabe povrnil. Ne pozabite: druge energente morate kupovati oziroma jih pripravljati, kar zna biti tudi časovno zamudno, tako pa boste svoj dragoceni čas lahko porabili drugače.

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko je zelo ugodno. Za svoje delovanje namreč potrebuje nekaj elektrike, a zneski na vaši položnici še zdaleč ne bodo tako visoki, kot bi bili, če bi sanitarno vodo ogrevali izključno s pomočjo elektrike. Zahvaljujoč preprosti tehnologiji in zakonom termodinamike je sanitarna toplotna črpalka vrhunska in ugodna rešitev.

Preberi več

Toplotna črpalka za sanitarno vodo: cena in druge podrobnosti

Ob nakupu sanitarne toplotne črpalke imejte v mislih, da vas podpira tudi država. Eko sklad vam namreč nudi pridobitev nepovratnih finančnih sredstev, kar se zagotovo izplača izkoristiti. Pozanimajte se o odprtih razpisih in si zagotovite sredstva. Na takšen način se vam bo investicija povrnila še hitreje, kot bi pričakovali.

Toplotna črpalka

Na tem mestu nikakor ne smemo pozabiti omeniti učinkovitosti tovrstnih toplotnih črpalk v primerjavi z drugimi viri. Izračuni so namreč pokazali, da gre v primeru toplotnih črpalk za zelo učinkovit in varčen sistem, pri katerem boste za vrhunske izkoristke porabili le malo električne energije. Ne le to, zavedajte se, da  toplotne črpalke za sanitarno vodo za svoje delovanje izkoriščajo obnovljive vire energije, kar zagotovo ni le modna muha, ampak nuja. Količina energije zraka se namreč ne more primerjati s količinami energije, ki so spravljene v fosilnih virih energije.

Če vas torej zanima toplotna črpalka za sanitarno vodo, cena zagotovo odraža vse tisto, kar naprava omogoča. In če se vam zdi začeten strošek velik, naj temu dodamo, da se vam bo v nekaj letih povrnil. Dolgoročno pa boste tudi prihranili in naredili nekaj dobrega za okolje. Preverite našo ponudbo sanitarnih toplotnih črpalk še danes ter stopite v stik z nami, da vam pomagamo pri izbiri. Poleg samih izdelkov vam nudimo še brezplačno dostavo in ugodno namestitev naših naprav.