toplotna črpalka za stanovanje

Če ste morda menili, da je vgradnja enega najbolj priljubljenih načinov ogrevanja možna zgolj v hiši, naj vam povemo, da temu ni tako – toplotna črpalka se lahko vgradi tudi v stanovanje!

V našem podjetju razumemo pomen učinkovitega in ekonomičnega ogrevanja, zato vam predstavljamo vse, kar morate vedeti o toplotnih črpalkah za stanovanje. Naravnost idealna izbira so zaradi nižjih stroškov ogrevanja in manjšega vpliva na okolje, prav tako pa zaradi preproste uporabe in vzdrževanja.

Toplotna črpalka za stanovanje v bloku – prilagodljiva in učinkovita rešitev

V stanovanjih v bloku je mogoče vgraditi dve vrsti toplotnih črpalk – eno za ogrevanje prostorov in drugo, stensko, za ogrevanje sanitarne vode.

Toplotna črpalka za stanovanje, ki služi ogrevanju prostorov, je običajno tipa zrak/voda in je na voljo v manjši izvedbi ali kot “monoblok” sistem, ki zaseda zelo malo prostora. Enostavno se jo lahko namesti na balkon ali streho.

Za ogrevanje sanitarne vode se običajno namestijo stenske toplotne črpalke, ki so primerne za tri do štiri osebe. Te črpalke delujejo na zrak, nekatere pa že imajo vgrajen bojler oziroma se lahko priključijo k obstoječemu. Zaradi majhnih dimenzij jih je mogoče namestiti v skoraj vsak prostor.

Za učinkovito ogrevanje stavbe je bistven izračun moči toplotne črpalke, ki se osredotoča na toplotne izgube stavbe:

  • V povprečno izoliranih stavbah se običajno vgradijo toplotne črpalke z močjo med 6 in 12 kW.
  • Za nizkoenergijske in pasivne objekte pa so primerne toplotne črpalke z močjo približno 3 kW ali manj.


Pri izbiri moči toplotne črpalke je pomembno upoštevati vir energije in zunanjo temperaturo pozimi, kar vpliva na učinkovitost in prihranke, ki jih ponujajo različni tipi toplotnih črpalk.

Toplotna črpalka za stanovanje je torej smotrna investicija, če je stanovanje dobro izolirano ali če je v fazi prenove. Stroške ogrevanje lahko še dodatno znižate z namestitvijo talnega ogrevanja, v primeru, da ohranite radiatorje s slabšim izkoristkom, pa toplotna črpalka za stanovanje ni najboljša izbira.

Toplotne črpalke so za stanovanja odlična rešitev, saj nudijo izjemno prilagodljivost in učinkovitost. Z njimi lahko prihranite pri stroških energije, hkrati pa prispevate k zmanjšanju ogljičnega odtisa.

Pri nas razpolagamo s širokim naborom modelov, ki so zasnovani tako, da se prilegajo različnim tipom stanovanj, od majhnih do večjih prostorov. Naši strokovnjaki vam bodo s svetovanjem izbiro olajšali, vaša toplotna črpalka za stanovanje v bloku pa bo ustrezala vsem vašim potrebam ter vam zagotovila optimalno učinkovitost.

Sosedje se ne bodo pritoževali

Toplotna črpalka za stanovanje v bloku? Kaj pa hrup? Kaj bodo rekli sosedi? To so pogosta vprašanja, ki si jih pred investicijo zastavljajo lastniki stanovanj, a brez skrbi – sodobne toplotne črpalke so zasnovane tako, da delujejo izjemno tiho, zato so idealne tudi za vgradnjo v večstanovanjskih zgradbah.

Toplotna črpalka za stanovanje se bo povsem diskretno integrirala v vaš bivalni prostor.

toplotna črpalka za stanovanje

Toplotna črpalka za stanovanje – cena in ugodnosti

Ko gre za investicijo, kot je toplotna črpalka za stanovanje, cena seveda predstavlja zelo pomemben faktor. V našem podjetju se zavedamo, da je nakup toplotne črpalke pomembna, skorajda življenjska odločitev, zato vam ponujamo konkurenčne cene, prav tako pa tudi možnost izenačitve cene, če drugje najdete ugodnejšo ponudbo.

Pa ne samo to! Ob tem vam nudimo tudi brezplačno dostavo in zagotavljamo strokovno montažo ter servis. Tako bo vaša investicija dolgoročno varna in učinkovita!

Toplotne črpalke so izjemno učinkovita in okolju prijazna rešitev za ogrevanje vašega stanovanja. Naše podjetje se zavezuje k zagotavljanju vrhunskih toplotnih črpalk, ki so ne samo ekonomične, ampak tudi estetsko privlačne. Ne glede na to, ali živite v stanovanju v bloku ali stanovanjski hiši, mi imamo pravo rešitev za vas. Obrnite se na nas za brezplačno svetovanje in si zagotovite učinkovito, trajnostno in udobno ogrevanje vašega doma!

Delite ta članek: