Lokalno prezračevanje je možnost, ki jo lahko izkoristite domala povsod, tudi tam, kjer centralni rekuperatorji iz različnih vzrokov ne pridejo v poštev. Tako imenovana lokalna rekuperacija namreč poskrbi za učinkovito izmenjavo notranjega in zunanjega zraka, pri čemer se toplota ohrani v notranjosti. Ker gre za relativno enostaven sistem, ga lahko vgradimo praktično kamor koli.

Preberi več

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo poskrbi za konstantno in enakomerno zračenje prostora, več prostorov ali dela zgradbe po vaših željah. Na ta način pridobite kar nekaj koristi tako za zdravje kot za energetsko učinkovitost vašega doma in s tem povezanimi stroški. Če vas zanima lokalna rekuperacija, cena tovrstnega sistema ni primerljiva s centralnimi sistemi, ampak je krepko nižja. Seveda pa prinaša takšen sistem tudi drugačne rezultate, a pojdimo lepo po vrsti.

Za začetek je dovolj, da poznamo koristi, ki jih prinaša lokalno prezračevanje, oziroma razloge, zakaj se zanj sploh odločiti.

Kdaj je smiseln nakup lokalnega rekuperatorja?

Lokalna rekuperacija je najboljša rešitev, če bi želeli poskrbeti za nenehno zračenje določenega prostora in objektov, kjer vgradnja centralnega rekuperatorja ni mogoča. To so najpogosteje kakšne starejše oziroma obstoječe zgradbe, kjer tovrstni posegi niso mogoči. Lokalna rekuperacija je smiselna, če iščete hitro in učinkovito rešitev za prezračevanje, s katerim boste v prostoru skrbeli za vedno čist in svež zrak, klima v notranjosti pa bo bolj prijetna. Takšen sistem učinkovito odpravlja težave z nabiranjem vlage in plesnijo, saj kroženje zraka preprosto ne dovoljuje, da bi se na stenah nabirali odvečna vlaga in umazanija. Ker ob lokalnem prezračevanju ni treba odpirati oken, boste s tem preprečili tudi vdor cvetnega praha in drugih alergenov v notranjost vašega doma, hkrati pa boste preprečili toplotne izgube, do katerih prihaja zaradi odpiranja oken. Skratka, lokalno prezračevanje z rekuperacijo je odličen način na poti do boljše energetske učinkovitosti katerega koli objekta. Pa še stroški za porabo energije se vam bodo zmanjšali.

Dodatne prednosti lokalnega prezračevanja so med drugim dejstvo, da ga je možno vgraditi skorajda kamor koli in tudi tam, kjer so objekti že postavljeni ter dokončno urejeni. Gre namreč za precej preprost sistem, ki ne zahteva obsežnega poseganja v stavbo, poleg tega zasede zelo malo prostora in je krepko cenejši od centralnega sistema prezračevanja. Smo vas že prepričali? Oglejte si našo ponudbo!

Prikaz vseh 7 rezultatov

Prezračevalna naprava EKOSTAR Pure COMFORT

409,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 409,00

Prezračevalna naprava EKOSTAR Pure CONNECT WiFi

610,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 610,00

SIKU RV1-35 C Mini V2

279,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 279,00

SIKU RA1-85 V3 Twin Fresh Comfo MAXAIR

688,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 688,00

SIKU SPHERE COMFORT

494,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 494,00

SIKU SPHERE Wi-Fi

648,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 648,00

AIRA ECO PLUS

449,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 449,00

Lokalna rekuperacija (cena takšnega sistema je dostopna vsakomur) je torej najbolj smiselna tam, kjer želite zagotoviti kakovostno zračenje enega ali nekaj prostorov. Za novogradnje je bolj primerna izbira centralna rekuperacija, ki poskrbi za celovito zračenje objekta, vendar pa je treba na to pomisliti že med samo gradnjo in vse skupaj zastaviti tako, da ima sistem dovolj prostora za učinkovito delovanje.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo vas bo tako stalo nekaj sto evrov, cena pa bo seveda odvisna od več dejavnikov, med drugim tudi od samega modela rekuperatorja, njegove moči, hitrosti in zmogljivosti ventilatorja, lastnosti filtra, izkoristkov pri prenosu toplote, energetskega razreda in še česa. Svetujemo, da se pozanimate tudi o pridobitvi nepovratnih sredstev, ki so namenjena prav tovrstnim sistemom.

Preberi več

Izberite lokalno prezračevanje v naši spletni trgovini!

Pripravili smo vam ponudbo, ki je ne boste mogli zavrniti. Pri oblikovanju ponudbe smo namreč gledali na to, da smo vanjo zajeli naprave in sisteme, ki odgovarjajo najrazličnejšim potrebam in uporabnikom.

Prezračevanje

Svetujemo vam, da poleg samega izdelka izberete še njegovo montažo, poleg vsega skupaj pa bomo poskrbeli še za popolnoma brezplačno dostavo. Tako boste vse za vaše lokalno prezračevanje dobili pri nas! Lahko se pohvalimo z izkušnjami in strokovnimi znanji, ki nam pomagajo, da vam lahko ponudimo odgovore na vsa vprašanja. Z veseljem vam bomo svetovali in vam podali podrobna navodila za ravnanje s prezračevalnimi sistemi ter njihovim vzdrževanjem. Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je morda res dokaj preprost sistem, a kljub temu svetujemo, da si o njem še pred nakupom naberete nekaj znanja.

Če vas torej zanima lokalna rekuperacija, cena tovrstnega sistema vsekakor ne bi smela biti prvi pogoj za nakup. Lokalni sistemi so dokaj poceni v primerjavi s centralnimi. Če želite v nekem prostoru poskrbeti za vrhunsko klimo, vedno svež zrak in njegovo čistočo, je lokalna rekuperacija zagotovo najboljši odgovor. Poskrbite za zdravje v svojem domu in za njegovo energetsko učinkovitost še danes!