Ustrezno prezračeni bivalni prostori so ključnega pomena za zdrav življenjski prostor vsakega od nas. Tukaj se za odlično rešitev pogosto izkaže centralno prezračevanje, ki namesto vas poskrbi za kvalitetno in nenehno prezračevanje čisto vseh prostorov vašega doma. Pozabite torej na odpiranje oken in vrat ter prezračevanje zaupajte zanesljivemu sistemu, ki ga lahko dobite v naši spletni trgovini.

Katere posebnosti sploh ima tako imenovana centralna rekuperacija? Gre za prezračevalni sistem, ki je zasnovan tako, da zagotavlja nenehen dotok svežega zraka v vse prostore. Pri tem sistemu v objekt vgradimo eno samo centralno enoto, ki ji rečemo centralni rekuperator, nato pa nanjo vežemo napeljavo do vseh prostorov, ki jih želimo prezračevati. Rekuperator v objekt zajema svež zrak iz zunanjosti, toplotni izmenjevalec poskrbi za prenos toplote iz notranjosti na ta zrak ter omogoča, da toplota ne uhaja iz prostora. Zrak iz notranjosti pa se redno odvaja ter skupaj z njim tudi odvečna vlaga, neprijeten vonj in vsi drobni delci, ki jih v domovih ne želimo.

Centralno prezračevanje z rekuperacijo nenehno, predvsem pa izredno učinkovito skrbi za kroženje zraka, s tem pa za ustvarjanje res prijetne bivalne klime.

Preberi več

Katere koristi prinaša centralno prezračevanje?

Najprej naj razčistimo, da centralna rekuperacija v vseh objektih preprosto ni mogoča. Sam sistem zahteva nekaj več prostora, njegova vgradnja pa je še najlažja, če jo opravljate kar v sklopu gradnje objekta. Zato je centralno prezračevanje z rekuperacijo priporočljivo zlasti za novogradnje – tudi zato, ker so te izdelane tako, da so res dobro zatesnjene in je ureditev kvalitetnega zračenja nujno potrebna. Seveda, centralno prezračevanje skrbi za res učinkovito zračenje prostorov, če je ustrezno načrtovano in strokovno vgrajeno. Optimalen pretok zraka je koristen tako za splošno počutje kot telesno zdravje. Centralna rekuperacija zrak tudi filtrira, skrbi za uravnavanje optimalne zračne vlage v notranjosti, s tem preprečuje nastajanje nadležne in škodljive plesni, preprečuje tudi vdiranje hrupa iz okolice ter na splošno skrbi za manjše toplotne izgube (oken vam več ne bo treba odpirati) ter boljšo energetsko učinkovitost. Ker toplota kljub zračenju ostaja v notranjosti objekta, se zmanjšajo potrebe po ogrevanju, zaradi česar utegnete precej prihraniti.

Prednosti uporabe centralnega rekuperacijskega sistema se torej pokažejo takoj po začetku vgradnje, hkrati pa sežejo dolgoročno in se dotikajo tako ugodnejšega bivalnega ugodja kot njegovega vpliva na vaše zdravje, sčasoma pa boste pozitivne učinke zaznali tudi pri zmanjšanju vaših stroškov za ogrevanje oziroma toplotno oskrbo vašega doma. V kolikor vas zanima centralno prezračevanje z rekuperacijo, vas vabimo, da stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo svetovali. Ne bojte se vprašati, smo namreč vrhunski strokovnjaki z bogatimi izkušnjami in sodobnim znanjem, ki ga s pridom uporabljamo v praksi.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.

Centralno prezračevanje deluje tako, da lahko hkrati zrači vse prostore vašega doma. Njegova osnova je prezračevalna naprava oziroma centralni rekuperator, od katerega je treba speljati prezračevalne cevi do vseh prostorov, ki jih želite zračiti, in seveda tudi na prosto. Zraka iz notranjosti, ki je onesnažen in mu primanjkuje kisika, se namreč želimo znebiti. Cevi morajo biti dovodne in odvodne, pri čemer morajo doseči vse tiste prostore, ki jih želimo zračiti.

Poleg cevi je centralna rekuperacija oziroma njen sistem sestavljen še iz drugih elementov, kot so rešetke za zajem ter izpust zraka, prezračevalne komore, regulatorji pretoka, prezračevalni ventili in podobno. Gre za kompleksnejši sistem kot v primeru lokalne rekuperacije, zato je njegova vgradnja bolj zahtevna, a je hkrati bolj učinkovit. Pomembno je vedeti, da je o vgradnji centralnega prezračevalnega sistema najbolj smiselno razmišljati že med samo gradnjo objekta, saj sistem drugače zahteva kar precejšen poseg v stene, strope in druge dele objektov.

Preberi več

Kakšna je cena centralnega prezračevanja?

Glede na zgoraj opisano se verjetno zavedate, da centralna rekuperacija stane več kot lokalna. A seveda prinaša tudi veliko več koristi oziroma poskrbi za učinkovito zračenje celotnega objekta, ne le enega prostora. Za centralno prezračevanje z rekuperacijo bo tako treba odšteti nekaj tisoč evrov, pri čemer bo cena odvisna tudi od vaših želja in posebnosti objekta.

Prezračevanje

V kolikor bi se vam zdelo škoda investicije, pa imamo za vas še en pomemben podatek. Učinkoviti prezračevalni sistemi, ki dosegajo ustrezne standarde kakovosti, so lahko ob vgradnji subvencionirani, kar pomeni, da se vam investicija lahko krepko zniža. Takšen rekuperacijski sistem je torej res obsežen, a tudi najbolj učinkovit od vseh doslej znanih rešitev. Poleg vsega je vredno razmisliti o tem, da se vam začetna investicija v doglednem času povrne, saj prinaša zmanjšanje toplotnih izgub in prihranek pri vaših stroških za ogrevanje.

Poskrbite torej za kvalitetno in konstantno zračenje vašega doma z izbiro vrhunskega prezračevalnega sistema. Centralno prezračevanje z rekuperacijo vam lahko uredimo mi! Priskrbimo vam kvalitetne sestavne dele priznanih blagovnih znamk, sistem pa vam tudi popolnoma brezplačno dostavimo. Ne čakajte, ampak stopite v stik z nami, če imate kakršna koli vprašanja. Veseli vas bomo!