Za vrhunski vir ogrevanja prostorov in sanitarne vode se vedno znova izkaže toplotna črpalka voda voda, ki kot vir ogrevanja vode izkorišča toploto vodnega vira, torej podtalnice. Ta ima skozi vse leto bolj ali manj konstantno temperaturo in vam zato lahko v vseh letnih časih zagotavlja optimalno klimo – v hladnejših mesecih vaš dom ogreva, v toplejših ga lahko tudi pasivno hladi.

Preberi več

Med največje prednosti, ki jo ima toplotna črpalka voda voda (cena je navedena ob posameznih izdelkih), zagotovo spada ta precej konstantna temperatura primarnega vira, kar pomeni, da za ogrevanje ne boste potrebovali nobenega dodatnega vira in bo vse uredila ena naprava. Gre za zelo učinkovit, hkrati pa tudi dolgoročno zelo ugoden način ogrevanja doma in sanitarne vode.

Če vas zanima še več podrobnosti o toplotnih črpalkah, ki kot vir toplote izkoriščajo vodo, se obrnite na nas. Pripravili smo vam ponudbo tovrstnih toplotnih črpalk, ki je vsekakor vredna ogleda. Toplotne črpalke voda voda so na trgu trenutno res priljubljene, saj se vse več uporabnikov zaveda, koliko prednosti dejansko prinašajo.

Zakaj so toplotne črpalke voda voda dobra izbira?

Naštejmo še nekaj drugih prednosti, ki jih nudi dobra toplotna črpalka voda voda. Cenik si lahko ogledate neposredno v naši ponudbi. Toplotne črpalke te vrste prinašajo znatno nizke stroške ogrevanja in so okoljsko sprejemljive. Njihovo delovanje poteka na račun obnovljivih virov energije, pri čemer ima zlasti podtalna voda to lastnost, da lahko v toplejših obdobjih omogoča tudi hlajenje vašega doma. Investicija v takšno toplotno črpalko se povrne res hitro, sama naprava pa ne potrebuje zahtevnega upravljanja in ne zavzema veliko prostora. Če vas zanima toplotna črpalka voda voda, cena ne bi smela biti jeziček na tehtnici, poleg tega vedite, da lahko pridobite tudi nekaj nepovratnih sredstev za lažji začetek.

Če se sprašujete, ali bi vam toplotne črpalke voda voda ustrezale, je vsekakor dobro, da se pozanimate o vsem, kar morate vedeti pred samim nakupom in postavitvijo. Namestitev takšne toplotne črpalke namreč ni najbolj enostavna in zahteva kar nekaj izpolnjenih pogojev, zato je dobro, da se še pred samim nakupom o vsem skupaj posvetujete s strokovnjakom na tem področju. Preverite našo ponudbo toplotnih črpalk ter jih primerjajte med seboj, verjamemo, da se bo tudi za vas našla najoptimalnejša rešitev.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.

Kako torej deluje toplotna črpalka voda voda, da je lahko tako učinkovita? Posebnost toplotne črpalke voda voda je lasti v tem, da vir toplotne energije pridobiva iz energije, ki jo ima voda. Da pridemo do tega vira pod površjem, je treba izvrtati vrtino, iz katere potem vodo s pomočjo potopne črpalke črpamo in jo po tistem, ko ji v procesu ogrevanja doma in sanitarne vode odvzamemo nekaj toplotne energije, vrnemo v podzemlje oziroma v naravni podzemni tok.

Sama toplotna črpalka voda voda tako deluje po podobnem principu kot preostale vrste toplotnih črpalk, le da za pridobivanje toplote uporablja vodo. Ta je najpogosteje v obliki podtalnice, lahko pa tudi iz drugih virov, vendar je črpanje površinskih virov vode precej omejeno tudi z zakonodajo. Poleg tega ima podtalnica skozi vse leto temperaturo med 9 in 14 °C, kar nudi idealne pogoje za ogrevanje objektov ter sanitarne vode.

Preberi več

Vgradnja toplotne črpalke voda voda

Če vas zanima toplotna črpalka voda voda, cenik najdete ob posameznem izdelku. Pomembno pa je poudariti, da je treba za postavitev takšne vrste toplotne črpalke pridobiti nekaj dovoljenj, urediti določene dokumente in tudi sama postavitev je precej bolj kompleksna kot na primer pri toplotni črpalki zrak voda.

GREE klimatska naprava Soyal

Zelo pomembno je, da morate še pred postavitvijo toplotne črpalke voda voda pridobiti ustrezna dovoljenja za raziskavo podzemnih voda, za samo vrtanje in nato rabo podtalnice za obratovanje toplotne črpalke. V kolikor bo vrtina zelo globoka, bo potreben še kakšen dodaten načrt. Po pridobitvi vse dokumentacije se lahko začnejo gradbena ter zemeljska dela, ki seveda vsebujejo tudi vrtanje vrtin. Potrebni so še nekateri izračuni in analize, ki povedo, koliko vode dejansko je na voljo in kakšna je njena kvaliteta.

Za delovanje toplotne črpalke voda voda sta potrebni dve vrtini, pri čemer eno uporabljamo za črpanje, spet drugo pa za vračanje vode v podzemlje. Seveda ostane še priključitev tega sistema na samo napravo, ki lahko vse leto pokrije vaše potrebe po ogrevanju in pasivnem ohlajanju vašega doma. Preverite našo ponudbo toplotnih črpalk, za dodatna vprašanja pa smo seveda ves čas na voljo.