Kvalitetno in učinkovito prezračevanje je ključnega pomena za zdravo in udobno bivanje v vsakem domu ter produktivno delo v poslovnih prostorih in drugje. Svež in čist zrak namreč vpliva na naše telesno in duševno počutje. In če klasičen način prezračevanja pomeni odpiranje oken ter vrat, s tem pa porušeno temperaturno ravnovesje v notranjosti objekta, pa sodobni prezračevalni sistemi (cena je podana ob vsakem izdelku posebej) nudijo nekaj povsem drugačnega, a veliko bolj učinkovitega in dolgoročno varčnega.

Sodoben prezračevalni sistem – cena je odvisna od več dejavnikov – deluje tako, da notranjost vašega doma bodisi v celoti ali pa le v enem prostoru nenehno zrači. To pomeni, da se zrak v prostoru konstantno menja brez odpiranja oken. Pri tem je zelo pomembno, da ne prihaja do izgub toplote, saj takšno prezračevanje deluje tako, da tisti zrak, ki gre na prosto, odda svojo energijo v obliki toplote zraku, ki od zunaj prihaja v notranjost. S tem, ko se zrak zamenja, se prenese tudi njegova temperatura, ki v notranjosti objekta tako ostaja konstantna.

Preberi več

Prezračevalni sistemi: cena in kaj nanjo vpliva

Pri izbiri prezračevalnega sistema je pomembno najprej odgovoriti na kar nekaj vprašanj. Od vaše odločitve o vrsti sistema bo namreč odvisna tudi cena prezračevanja. Lahko se odločite za prezračevanje enega samega prostora, enega stanovanja ali pa celotne hiše, ki je lahko bodisi manjša bodisi ogromna. Ti podatki so zelo pomembni, če želite približno oceniti vaš strošek investicije v kvalitetno in nenehno prezračevanje.

Najmanjši strošek vam bo tako predstavljal tako imenovani lokalni rekuperator, ki je namenjen prezračevanju enega prostora. V tem primeru gre za dokaj preprost stenski ventilator, ki omogoča nenehno kroženje zraka, hkrati pa poskrbi, da ne pride do izgub energije v obliki temperatur. Takšen prezračevalni sistem – cena zanj bo znašala nekaj sto evrov – bo učinkovit v starejših ali adaptiranih zgradbah, kjer bi radi poskrbeli za ustrezno klimo enega prostora. Nekoliko večji strošek predstavlja centralno prezračevanje, ki s seboj prinaša ureditev klime celotnega stanovanja ali hiše. Tovrstni prezračevalni sistemi (cena je vidna ob nakupu izdelka) so namenjeni prezračevanju celotnega objekta, njihove cene pa so odvisne od zmogljivosti sistema in posameznega modela. Veliko je odvisno tudi od lastnosti prostorov, ki jih želite prezračevati, na primer od tega, kako velika je vaša hiša in podobno.

Prezračevalni sistemi – cena bo odvisna tudi od zahtevnosti montaže, če jo boste izbrali – so postali zanesljive naprave, ki v vašem domu skrbijo za vedno čist in svež zrak. Pozabite na pojav vlage in plesni v prostorih, odmislite ves cvetni prah, ki se v vašem domu naseli zaradi odpiranja oken. Sodobno prezračevanje deluje tako, da vam oken ni treba odpirati, hkrati pa skrbi, da se velika večina, kar več kot 90 % toplote ohrani v notranjosti objekta. Bi si sploh lahko želeli še kaj boljšega?

Prikaz vseh 11 rezultatov

Prezračevalna naprava EKOSTAR Pure COMFORT

409,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 409,00

Prezračevalna naprava EKOSTAR Pure CONNECT WiFi

610,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 610,00

Kopalniški ventilator EKOSTAR PRO FAN WiFi

170,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 170,00

SIKU Quiet-Q-Style TH

123,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 123,00

SIKU VNV 1B 80 KV H

249,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 249,00

SIKU i-Fan MOVE

178,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 178,00

SIKU RV1-35 C Mini V2

279,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 279,00

SIKU RA1-85 V3 Twin Fresh Comfo MAXAIR

688,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 688,00

SIKU SPHERE COMFORT

494,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 494,00

SIKU SPHERE Wi-Fi

648,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 648,00

AIRA ECO PLUS

449,00

Najcenejša cena v zadnjih 30 dneh: 449,00

Bi želeli spoznati še dodatne prednosti, ki jih prinaša prezračevanje s kvalitetnimi prezračevalnimi sistemi? Vsi vemo, da nekvaliteten zrak vsebuje razne vrste nečistoč, cvetni prah in druge alergene, hkrati pa, če ne zračimo redno, ne vsebuje dovolj kisika. Stroka priporoča prezračevanje vsako uro in to za vsaj deset minut, pri čemer se zamenja nekje okoli 70 % zraka v prostoru. Kaj če bi vse to lahko pospešili, za kvalitetno prezračevanje vam ne bi bilo treba narediti nič (pozabite na odpiranje oken), hkrati pa bi imeli v notranjosti ves čas čist zrak, obogaten s kisikom in svežino, ki vlada v naravi?

Takšen način prezračevanje poskrbi, da vaš dom ostaja udoben tudi z vidika ogrevanja oziroma hlajenja, saj preprečuje izgube temperature. Prezračevalni sistemi (cena se lahko precej razlikuje) so namreč narejeni tako, da se zrak v prostoru ves čas menja, njegova temperatura pa v bistvu ne, ker je še posebej pomembno poudariti.

Preberi več

Izberite lokalni ali centralni prezračevalni sistem po vaših željah

Izbira prezračevalnega sistema je odvisna od več dejavnikov, na splošno pa se lokalni rekuperatorji vgradijo tam, kjer želite zračiti eno sobo oziroma tem, kjer centralna različica ni mogoča. Slednja se pogosto vgrajuje v novogradnje, kjer v zidovih zavzema nekaj prostora in jo je najbolje nameščati kar skupaj z gradnjo objekta. V primerih adaptacij, urejanj obstoječih objektov in povsod tam, kjer poseganje v konstrukcijo ni možno, pa so zadovoljive tudi lokalne različice.

Prezračevanje

Prezračevanje je torej lahko lokalno ali centralno. Slednje je seveda bolj učinkovito, malce kompleksnejše za vgradnjo in posledično predstavlja večji investicijo. A nič se ne more primerjati z občutkom večne svežine v vašem domu, se strinjate? Če vas torej zanima kvaliteten prezračevalni sistem, cena zagotovo ne more biti enotna. Preprosto je odvisna od veliko dejavnikov, vaših želja in obstoječega stanja. Zato vas vabimo, da stopite v stik z nami in nas povprašate za nasvet. Prezračevanje je področje, na katerem se res počutimo kot doma, zato vam z veseljem in veliko mero samozaupanja svetujemo.

V naši spletni trgovini so vam na voljo različni prezračevalni sistemi, cena pa je podana ob posameznem izdelku. Prepričani smo, da bo naša ponudba odgovarjala tudi vašim željam in potrebam!